آنچه درباره طلاق توافقی باید بدانید؟

آنچه درباره طلاق توافقی باید بدانید؟

طلاق و جستجوی وکیل کاربلد برای انجام آن واژه‌ای است که این روزها زیاد می‫شنویم ولی شاید همه به مسائل جزئی آن آشنا نباشند. قبل از آنکه به موضوع مورد بحث یعنی مراحل طلاق توافقی بپردازیم باید انواع طلاق را بشناسیم. براساس قوانین و موازین کشور وقوع امر طلاق از سه راه امکان پذیر است:

طلاق به درخواست مرد (زوج)
طلاق به درخواست زن (زوجه)
توافق زوجین برای طلاق.

 طلاق توافقی چیست ؟

هرگاه زوجین عقد دائم (نه صیغه موقت) تمایل و تفاهم به جدایی و طلاق داشته باشند سر آغاز طلاق توافقی است. در این خصوص آن‌ها می بایستی در زمینه مهریه، حضانت فرزند بعد از طلاق توافقی و زمان و نحوه ملاقات، نفقه، جهیزیه و اجرت المثل به توافق رسیده باشند هر توافقی در این موارد در حکم دادگاه منعکس می‌شود و ضمانت اجرا خواهد داشت.

این را بدانید که طلاق توافقی به معنی بخشیدن مهریه نیست، حتی اگر درخواست طلاق توافقی از طرف زن باشد!

بعضی گمان می‌کنند که اگر زوجین به طلاق توافقی از هم جدا شوند یعنی زوجه همه مهریه را به زوج بخشیده است. همانطور که اشاره شد هر تصمیمی که زوجین در خصوص مهریه بگیرند منجر به طلاق توافقی خواهد شد، چه آنکه تمام مهریه بخشیده شود یا قسمتی از آن و چه آنکه مهریه نقدا پرداخت شود و یا به اقساط توافق شده، حتی می توان حتی در خصوص مهریه با توافق، چک یا سفته داده شود. این توافق ها در مورد هر زن و شوهری متفاوت است و بسته به نظر و شرایط آن ها دارد.

مزایای طلاق توافقی

عدم تشکیل پرونده‌های متعدد در دادگستری
جلوگیری از رجوع مکرر زوجین به محل دادگستری
دخالت طرفین در طلاق و صدور گواهی‌ عدم امکان سازش
کوتاه بودن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق
درگیری کمتر و کاهش تنش بین خانواده‌های زوجین

 مدت‌دار بودن این گواهی در عرض ۳ ماه که سبب حفظ دوام عقد نکاح است. در حالی‌ که در حکم طلاق، که بدون مدت اجرایی است، هر لحظه دوام زندگی تهدید می‌شود.


بیشتر بخوانیم: احکام طلاق توافقی

  مشکلات طلاق توافقی

 معمولا پس از صدور حکم طلاق توافقی، شوهر هیچ اجباری برای آمدن به محضر ندارد و چون این طلاق با توافق طرفین صورت می‌گیرد، به لحاظ قانونی رفتن به محضر هم باید با توافق طرفین باشد و نمی‌شود توافق طرفین را با الزام همراه کرد، بنابراین برای حل این مشکل شاید بهترین راهکار این باشد که طرفین الزام رفتن به محضر را نیز جزیی از تعهدات خود در دادخواست ذکر کنند تا در نهایت در حکم دادگاه منعکس شود. در این صورت می‌توان الزام شوهر را به آنچه خود تعهد داده است، از دادگاه درخواست کرد.

مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی

اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی زوجین
اصل و کپی عقد نامه
توافق نامه در خصوص مسائل مالی و غیر مالی
گواهی عدم بارداری زوجه
گواهی بکارت برای طلاق توافقی در دوران عقد
نظر واحد مشاوره در دادگاه خانواده

 مراحل طلاق توافقی

براي گرفتن طلاق توافقی زن و شوهر بايد به همراه شناسنامه و عقد‌نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسائل مانند حضانت فرزند، ملاقات او و امورمالي مانند مهريه، جهيزيه، نفقه و غيره را مشخص كنند و پس از تقديم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آن‌ها تكليف می‌كند.

هريك از زوجين باید داوری از ميان بستگانشان معرفي كنند كه با زوجين مذاكره و سعي در مصالحه كند. اگر داوران به نتيجه نرسيدند گزارش خود را به دادگاه می‌دهند و دادگاه نيز براساس توافق زوجين گواهی عدم امكان سازش صادر می‌كند و آن‌ها می‌توانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صيغه طلاق را جاری و ثبت كنند.

گواهی عدم امكان سازش به مدت 3 ماه اعتبار دارد، يعنی اگر زوجين ظرف 3 ماه آن را اجرا نكردند ديگر اعتباری ندارد. گفتنی است شوراهای حل اختلاف درخصوص اختلافات خانوادگی با توجه به تقاضای طرفين می‌تواند برای اصلاح ذات‌البين دخالت كند، در حالي‌كه در طلاق توافقی افراد معمولا پيش از درخواست طلاق صحبت كرده و به توافق رسيده‌اند و اگر باز هم علاقه داشته باشند كه جلساتی برای سازش و مذاكره بگذارند، بالطبع به شورای حل اختلاف كه فرصت دوباره‌ای براي سازش فراهم ميیكنند ارجاع می‌شوند.

 

اگر نسبت به طلاق مصمم هستید و تصمیم خود را برای جدایی توافقی از همسرتان گرفته‌اید وکلای کار بلد سزا آنلاین همواره شما را در این مسیر کمک و راهنمایی خواهند کرد.

 


مجله حقوقی طلاق ,توافقی ,توافق ,دادگاه ,مهریه ,زوجین ,طلاق توافقی ,توافق طرفین ,درخواست طلاق ,خصوص مهریه ,امكان سازش منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

همای بی قرینه تو دلــم فقط یه بار مهمونی بود،تو اومدی فیلم رنگی دانلود فایل های آموزشی من تنها tavizepanjareh